UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гурвіц вже має намір оскаржити результати виборів мера Одеси в суді

Офіційні результати виборів мера Одеси озвучено не було.

Кандидат на посаду міського голови Одеси, народний депутат від "Удару" Едуард Гурвіц заявив про намір оскаржити результати виборів мера Одеси в суді.

Відповідну заяву політика поширила його прес-служба.

"На жаль, ми знову зіткнулися з масовою фальсифікацією результатів місцевих виборів в Одесі. В даному випадку їх навмисно відокремили від цілком логічних результатів президентських виборів. Вже зараз зрозуміло, що механізм фальсифікацій був комплексним. Він включав різні прийоми від організації "каруселей" до підкупу і шантажу членів виборчих комісій. Не обійшлося без активного використання адмінресурсу. Але перелякані реальною перспективою поразки шахраї перехитрили самі себе. В їхні цифри повірити просто неможливо. Зрозуміло, їх буде оскаржено в суді. У нас просто немає іншого вибору. Місто (...) хочуть приректи на остаточну катастрофу", - заявив Гурвіц.

У своїй заяві він також зазначає, що "багато одеситів були вражені інформацією про величезний, просто фантастичний відрив, з якими на виборах мера нібито лідирує Труханов" (народний депутат Геннадій Труханов). Ці дані, на думку Гурвіца, суперечать даним екзит-полу, проведеного напередодні Комітетом виборців України та "Савік Шустер студією", здоровому глузду і реальному вибору Одеси."

Тим часом, офіційні результати виборів мера Одеси озвучено не було.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" у штабах головних опонентів Труханов випереджає Гурвіца на 10-12%. !zn