UA / RU
Підтримати ZN.ua

Губернатором Львівської області призначено генерала міліції, якого розшукував Інтерпол

Президент призначив головою Львівської ОДА Олега Сала, якого після Помаранчевої революції розшукували за участь у фальсифікації виборів.

Президент Віктор Янукович призначив генерал-майора міліції Олега Сала головою Львівської обласної державної адміністрації. Іншим указом президент звільнив з цієї посади Віктора Шемчука і призначив своїм радником.

Нагадаємо, з квітня 2003 року Олег Сало - заступник начальника УМВС на Львівській залізниці з громадської безпеки, згодом очолив це Управління.

З грудня 2003 по січень 2005 року генерал-майор міліції Сало Олег Михайлович очолював УМВС України у Львівській області.

У листопаді 2005 року Львівська облрада дала згоду на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності як депутата облради. Проти Сало було порушено 2 кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього його було оголошено у міжнародний розшук.

У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, до прокуратури Львівської області для дорозслідування. 19 лютого 2013 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити кримінальні справи "у зв'язку з відсутністю у його діях складу злочину".

У період з березня 2010 року по травень 2011 року Олег Сало очолював УМВС України у Рівненській області. Згодом був радником міністра внутрішніх справ у Західному регіоні України.

До призначення начальником УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Сало обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України. !zn

Читайте також:

Мер Одеси Олексій Костусєв склав повноваження

Новим заступником Попова призначено екс-губернатора Львівської області

Мера Львова два рази вдарили на площі Ринок