UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман вважає, що до кінця нинішнього тижня коаліцію не створять

Переговори між БПП, "Народним фронтом" і "Батьківщиною" тривають.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що до кінця нинішнього тижня не вдасться створити парламентську коаліцію.

"Очевидно, що на цьому сесійному тижні це вже не відбудеться", – сказав Гройсман в ефірі телеканалу "112.Україна".

На його думку, тут "питання не до парламенту, а до коаліції".

Гройсман нагадав, що переговори щодо створення коаліції тривають, і в них беруть участь "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" і "Батьківщина".

За його словами, зараз дуже важливо виробити принципи, на базі яких буде працювати коаліція, як буде сформовано професійний уряд, і яка програма буде затверджена на базі коаліційної угоди.

Раніше президент України Петро Порошенко у ході форуму "Боротьба України за волю, яка триває" в будівлі конгресу США заявив про те, що очікує виходу з політичної кризи в країні до кінця поточного тижня.

28 березня у Верховній Раді було офіційно оголошено про вихід фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" (21 депутат) з парламентської коаліції. Таким чином в коаліції залишилися тільки дві фракції: "Блок Петра Порошенко" (135 народних депутатів) і "Народний фронт" (81). Раніше з коаліції офіційно вийшли "Батьківщина" (19 осіб) і "Самопоміч" (26).

Раніше стало відомо, що парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" на засіданні прийняла офіційне рішення про підтримку кандидатури спікера Володимира Гройсмана на посаду голови Кабінету міністрів.