UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман вимагає переглянути рішення про введення абонплати за газ для населення

Прем'єр в понеділок направить звернення до НКРЕКП.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про неприпустимість збільшення плати за газ для населення після введення абонплати і вимагає від Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), переглянути відповідне рішення.

"Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина. Тільки що я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить в середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - написав Гройсман у Facebook.

За його словами, це неприпустимо.

"Ні я, ні уряд це категорично не підтримуємо. Я тільки що розмовляв з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча Національна комісія з енергетики та не підпорядковуються уряду і прем'єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуте", - додав Гройсман.

Читайте також: Кабмін може запустити два заводи Фірташа за рахунок газу "Аграрного фонду"

Раніше повідомлялося, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ввела в дію з квітня абонентську плату за розподіл газу. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 28 березня.