UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман погодив із Порошенком більшість кандидатур для нового Кабміну

Спікеру вдалося відстояти ряд кадрових позицій, а реформаторські вони чи просто лояльні - покажуть практика та час.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман і президент Петро Порошенко досягли прогресу на переговорах щодо кадрового складу майбутнього Кабінету міністрів.

Про це прес-секретар Гройсмана Дмитро Столярчук повідомив на своїй сторінці у Twitter у ніч на вівторок, 12 квітня.

"Сьогоднішній підсумок переговорів про формування Кабміну: практично всі позиції узгоджені. Гройсману вдалося відстояти реформаторський ядро в новому уряді", – написав Столярчук.


Нагадаємо, увечері в понеділок Володимир Гройсман озвучив низку кадрових умов, за яких він згоден очолити Кабмін. Зокрема, спікер наполягає на тому, щоб в уряді не було заступник глави АП Віталія Ковальчука, якого Порошенко хотів би бачити на посаді першого віце-прем'єра.

Крім того, Гройсман волів би працювати в Кабміні з нинішнім заступником голови МЕРТ Максимом Нефьодовим, а також вінничанами Володимиром Кістіоном і Андрієм Ревою.

Читайте також: Гройсман назвав реформу державного управління найбільш пріоритетним завданням для влади

Раніше повідомлялося, що за інформацією джерел ZN.UA, "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" досягли попередньої домовленості щодо партійних квот у майбутньому уряді Володимира Гройсмана. Президент Порошенко планував оголосити склад Кабміну на засіданні фракції БПП ввечері 11 квітня. Така поспішність, за даними ZN.UA, пояснюється тим, що у Вашингтоні українському президентові встановили дедлайн для формування нового уряду – 12 квітня, у крайньому випадку – кінець поточного тижня.

10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк публічно заявив про намір подати у відставку 12 квітня. Того ж дня президент Петро Порошенко повідомив, що він розраховує на створення коаліції та успішне голосування за кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єра.