UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман хоче змінити закон про приватизацію

За словами прем'єра, найближчим часом уряд запропонує Раді спільно напрацювати правильний законопроект".

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за зміну в 2017 році законодавства в сфері приватизації, щоб забезпечити її конкурентність.

"Нам в цьому році потрібно змінити законодавство у сфері приватизації, щоб приватизація стала конкурентною", - сказав Гройсман.

Він додав, що найближчим часом уряд запропонує Раді спільно напрацювати правильний законопроект, який дозволить розпочати масштабний процес залучення інвестицій в економіку".

Гройсман також підкреслив, що не задоволений роботою Фонду держмайна. Прем'єр заявив, що за останній рік Фонд нічого не зробив для того, щоб забезпечити ефективну приватизацію державних підприємств.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав абсурдом існування 3,5 тис. державних підприємств в країні, які не приносять користі і мають бути публічно продані.

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна підготував законопроект, що спрощує процес приватизації. Глава ФДМ Олександр Білоус припустив, що закон може бути прийнятий до літніх парламентських канікул.