UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман хоче, щоб євродепутати допомогли реформувати Раду

Спікер виступає за продовження мандату місії Європарламенту.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман ініціює продовження місії Європейського парламенту в Україні з оцінкипотреб реформування ВРУ, повідомила прес-служба українського парламенту у вівторок, 1 березня.

Завдання оціночної місії на чолі з Петом Коксом полягає в наданні допомоги по реалізації представленого в Брюсселі плану дій та "дорожньої карти" щодо внутрішньої реформи Верховної Ради.

"Я вважаю, що команда Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом може бути ефективним механізмом впровадження, тому що важливо не просто написати план реформ, а треба його впровадити", – сказав Гройсман журналістам у Брюсселі у вівторок.

За словами українського спікера, Місія вже виконала свою першу функцію з вивчення потреб Верховної Ради та розробки плану її реформування, тепер євродепутати можуть посприяти практичної реалізації плану перетворень.

"Я думаю, що буде знайдено правильне рішення щодо продовження цієї роботи", – висловив надію Гройсман.

Читайте також: У Могеріні нагадали Україні про реформи, обумовлені угодою про асоціацію з ЄС

1 березня депутати Верховної Ради та Європарламенту схвалили рекомендації доповіді оціночної місії Європарламенту, в якый міститься "дорожня карта" реформування і трансформації українського парламенту

29 лютого було укладено угоду між секретаріатом Європарламенту й апаратом Верховної Ради, яка передбачає співпрацю України та ЄС, реформування законодавчого процесу та реалізації угоди про асоціацію.

Раніше Гройсман анонсував зміни в роботі Ради оскільки структура українського парламентаризму, за його словами, "не відповідає ні вимогам часу, ні вимогам сучасності, ні принципам європейського парламентаризму".