UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман хоче перейти до "пакетної законотворчості"

150 законів - краще, ніж тисяча, переконаний Гройсман. Хоче провести в Раді реформаторські закони в 15-20 сферах.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман цього тижня має намір підписати розпорядження про те, щоб парламент приступив до "пакетної законотворчості", тобто підготовці пакетів законів за напрямками.

"Ми в цьому році повинні системно підійти до формування законодавства", - сказав Гройсман на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради.

При цьому він підкреслив, що парламент не можна перетворювати на "друкарню законів".

"У найближчій перспективі нам треба реформувати 15-20 сфер життя і треба прийняти 150 законів... Не може бути так, що парламент приймає по 500 законів або тисячу ", - заявив Гройсман.

Спікер зазначив, що парламент повинен "забезпечити прогнозованість, щоб люди знали, яка законодавча база в цьому році, яка буде в наступному, щоб вона була прогнозованою".

Він нагадав, що в українського парламенту "є коаліційна угода, є програма реформ-2020, підготовлена президентом і комітетом з реформ, є угода про асоціацію (з ЄС) - базові документи".

Читайте також: Рада зберегла на 2015 рік систему оподаткування спадщини

Верховна Рада восьмого скликання розпочала роботу 27 листопада 2014 року. До порядку денного першої сесії парламенту внесено понад 400 законопроектів