UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман анонсував нові затримання високопосадовців

Прем'єр-міністр розповів про плани боротьби з корупцією.

Низку гучних затримань високопоставлених чиновників, проведених минулого тижня, – це початок масштабної кампанії очищення влади від корупціонерів, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в неділю, 3 липня.

"Це тільки початок. Я думаю, що все це буде сильно нарощено. Я вірю в те, що сьогодні новий прокурор Юрій Луценко має дуже серйозні, амбітні плани щодо наведення порядку в державі", – запевнив прем'єр.

За словами глави уряду, перед Кабміном стоїть амбітне завдання – створення умов для подолання системної корупції.

"Я переконаний в тому, що з кожним днем ми бачитимемо результати боротьби, але завдання уряду - створити умови, при яких би ця корупція була просто неможливою", – підкреслив Гройсман.

Читайте також: Суд заарештував сина екс-депутата Крука, якого підозрюють у розкраданні коштів ГПУ у змові з Пшонкою

Нагадаємо, що 30 червня правоохоронці затримали головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та начальника департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександра Чепурного. Їм інкримінується створення злочинної схеми розкраданн великої суми бюджетних коштів. Детективи Національного антикорупційного бюро провели 44 обшуки у 20 регіональних СЕС України і допитали 19 головних санітарних лікарів областей.