UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гриценко запропонував Тимошенко провести дебати перед президентськими виборами

Політики займають верхні рядки передвиборних рейтингів. Їх позиції можна прояснити в ході передвиборних дебатів.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко переконаний у необхідності проведення дебатів з Юлією Тимошенко перед президентськими виборами.

"Знаю, що дебатів Тимошенко не уникне. Тому що це принципово: якщо зараз за опитуваннями вона перша, а я другий, то ми, маючи протилежні позиції, зобов'язані їх до людей донести", - сказав він Гриценко в інтерв'ю виданню "Цензор.Нет".

Одним з пунктів розбіжностей політик назвав різницю в баченні функцій президента.

"Я послухав "Новий курс" Тимошенко – і при тому, що там все було подано публічно і привабливий, як на мене, ключове з сказаного – це знову канцлер замість президента, знову розширена роль парламентського (читай – олігархічного) міжсобойчика, замість всенародно обраного президента. Я категорично проти цього", - сказав він.

Гриценко також звинуватив штаб Тимошенко у поширенні неправдивої інформації про нього.

"З Юлією Тимошенко у нас перед парламентськими виборами 2014 року були такі домовленості, але вони порушувалися. Зараз я бачу атаку з її штабу – в особах, у меседжі. Поки публічно не реагую, але це брудно і підло. Співробітники штабу розсилають бруд про мене і членів моєї сім'ї. Члени керівництва партії поширюють брехню", - додав він.

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, якби президентські вибори в Україні проходили в травні 2018 року, то в першому турі найбільше голосів отримали б лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. За Тимошенко готові віддати свої голоси 13,3% від тих, хто збирається взяти участь у виборах, за Гриценка – 9,4%.