UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гриценко пов'язав справу проти Шабуніна зі спробою "реваншу" корупціонерів

Влада намагається "закрити рот" активній громадськості, переконаний політик.

Кримінальне провадження, відкрите проти активіста Віталія Шабуніна – це переслідування, яке характеризується вибірковістю і несправедливістю, вважає екс-міністр оборони та лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Прокурорське, насправді - президентське, переслідування Віталія Шабуніна: явна вибірковість, а від того несправедливість. Це намагання закрити рота активній громадськості, спроба реваншу з боку викритих нею корупціонерів.", – зазначив політик в Facebook.

"Інших притягли до відповідальності за факти побиття, зафіксовані камерами? ...Не притягли, усі свої, "домовилися". А з Шабуніним і шабуніними влада не домовиться, на різних цінностях виховані", – зазначає він.

Нагадаємо, голові Центру протидії корупції Віталій Шабунину оголосили про підозру у нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.

Активісту інкримінують статтю 122 КК України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За правопорушення за цією статтею передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.