UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гриценко не виключає у жовтні новий Майдан

Суттєве підвищення тарифів на ЖКГ викличе в українців соціальний бунт, впевнений Гриценко. За його словами, ціни після приходу нової влади зростають, а зарплатню не підвищують.

Для президента України Петра Порошенка у жовтні може вибухнути нова революція, про це в інтерв'ю "Главкому" сказав народний депутат Анатолій Гриценко.

"Люди формують своє ставлення до влади, виходячи зі свого щоденного життя, зі свого гаманця, з того, що на ті гроші купити, з якості і стандартів свого життя. При цьому не дуже вдумуються, хто насправді відповідає за успіхи чи економічні блага, тарифи на тепло-, водо-, газопостачання. Звичайно, це не президент напряму. Але у свідомості людей за це відповідає президент. Наростають передумови для соціального бунту, соціального невдоволення, яке може охопити практично всі регіони країни", - переконаний парламентарій.

"Проста людина починає міркувати таким чином: що змінилося після того, як вигнали Януковича, і прийшла нова влада? Що змінилося після того, як обрали нового президента? Зараз отримають платіжки поки на підвищені тарифи на холодну воду, на газ, на електроенергію, а далі підуть - підвищена вартість послуг зв'язку тощо. Це перший шок", - вважає Гриценко.

Він переконаний, що у людей у жовтні настане ще більший шок, коли вони отримають рахунки за тепло: "Експерти вже підрахували: у Києві сума збільшиться десь на 95%, практично вдвічі. Людям зарплатню не підвищують, нових робочих місць немає. От як збалансувати сімейний бюджет? Ясна річ, що люди почнуть свій гнів на президента, на уряд, на парламент", - вважає Гриценко.

Гриценко каже, що таке невдоволення може бути дуже серйозним. "За лютневою революцією може бути жовтнева революція", - підсумував депутат.

Нагадаємо, у травні аграрії погрожували владі "хлібним майданом". !zn

Читайте також:

Гриценко: Якщо нова влада заграється - Майдан її знесе так само, як Януковича

Аваков закликав "патріотів" з Майдану не паразитувати в центрі Києва, а йти на фронт

Майдан хоче почути від Порошенка: йти або залишатися