UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гриценко: Для мирної зміни влади на Євромайдані мають стояти 300 тис. осіб

На всенародну акцію протесту з вимогою європейського шляху розвитку люди повинні вийти без партійних прапорів, але з політичним гаслом: "До Європи".

Змінити владу мирним шляхом можуть триста тисяч людей, які готові стояти на Печерських пагорбах 10-15 днів, з них мінімум сто тисяч мають бути готові стояти вночі. Про це народний депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко заявив в ефірі "Радіо Свобода".

"Це вимагає організації харчування, обігріву, охорони, медичної допомоги, інформаційні та інші питання потрібно вирішити. Якщо говорити про харчування, то не можна розраховувати, що хтось принесе, це буде коштувати з десяток мільйонів гривень щодня", - цитує Гриценка прес-служба партії "Громадянська позиція".

Гриценко впевнений, що політичні гасла Євромайдану потрібні, а партійні прапори - ні.

"Треба дати відповідь на два питання. Перше: чи потрібні на Майдані політичні гасла, і друге: чи потрібні на Майдані партійні прапори? Відповідь на перше питання, чи потрібні політичні гасла, - так", - сказав він.

За його словами, вимога до президента Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом - це політична вимога.

"Наша інтеграція з Європою - це питання зовнішньої політики, але найбільше це питання внутрішньої політики, тому що це нормальний суд, нормальна політика щодо підприємництва, це нормальна митна політика, це прозора політика відповідальності державних чиновників. Слова "політика" боятися не треба. Політичне гасло, вимога "До Європи" - це суть, і воно має там бути, і воно там є, навіть якщо хтось це заперечує ", - сказав Гриценко.

"Друге питання: чи повинні там бути партійні прапори? Ні. Я хотів би, щоб ми всі зрозуміли: якщо це всенародна акція протесту, там не місце поділу за якимись партіми", - зазначив Гриценко. !zn

Читайте також:

Гриценко: Поки шанс на успіх у Вільнюсі залишається, не варто втягувати Майдан у сутички з "Беркутом"

Тимошенко закликала студентів об'єднати сили з опозиціонерами

На Євромайдані зібралася рада для вироблення подальшої стратегії

Вакарчук без звукового супроводу заспівав на київському Євромайдані