UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ: Тимошенко шість разів не з'являлася до слідчого

Слідчий Генеральної прокуратури направив екс-прем'єру України, лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко листа з роз'ясненнями про неприпустимість затягування процесу ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Протягом березня Ю.Тимошенко, яка підтвердила наміри про явку, шість раз не з'явилася до слідчого, не повідомивши причини. Дані дії можуть свідчити про навмисне затягування процесу ознайомлення», - йдеться у повідомленні ГПУ.

«Це може свідчити про навмисне затягування процесу ознайомлення», - вважають у Генпрокуратурі.

Слідчий вкотре нагадав Ю.Тимошенко про те, що щодня у робочі дні з 09:00 до 18:00 вона зобов'язана у зручний час ознайомлюватися з матеріалами справи.

За однією з версій джерел DT.UA в оточенні Ю.Тимошенко, лідер «Батьківщини» не відвідує прокуратуру у зв'язку з небажанням зіткнутися на очах у журналістів з ким-небудь з фігурантів справи, порушеної проти екс-президента Леоніди Кучми. Зокрема, мова може йти як про самого Л.Кучму, так і про екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка, оскільки обидва можуть бути абсолютно непередбачуваними в своїй поведінці і заявах.

Як відомо, стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу, екс-прем'єру інкримінується нецільове використання коштів, виділених у рамках Кіотского протоколу, а також перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України спеціалізованих медичних автомобілів «Опель Комбо».