UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ спростовує заяву Наливайченка про докази щодо причетності РФ до розстрілів Майдану

Помічник генпрокурора закликав екс-главу СБУ надати конкретні факти "російського сліду" в розстрілі Евромайдана.

Генпрокуратура спростовує заяву колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка про наявність доказів причетності російських спецслужб до розстрілів активістів Евромайдану в 2014 році. Про це "Українським новинам" повідомив помічник генпрокурора Владислав Куценко.

"Ми обурені дезінформацією Наливайченка", - сказав він.

Він стверджує, що у матеріалах, переданих Наливайченко в Генпрокуратуру, відсутні будь-які докази причетності російських спецслужб до подій в лютому 2014 року в Києві, а містяться лише припущення про їх можливу причетність до розстрілів.

Куценко Наливайченко закликав надати конкретні факти і докази "російського сліду" у справі про розстріл активістів Евромайдана, а не робити голослівні заяви.

Сьогодні, 16 жовтня, Генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що ГПУ досі не отримала доказів причетність Росії до розстрілів Евромайдана.

"Якщо ви пам'ятаєте, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко в свій час заявляв, що, мовляв, якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві, віддавав команди силовикам стріляти по мітингувальникам. Я попросив Наливайченко надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає", - заявив Шокін.

Після цього Наливайченко, який ще в лютому звинуватив у причетності до розстрілів Майдану радника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, заявив, що передавав документи, що нібито підтверджують причетність Росії до трагічних подій на Евромайдане взимку 2014 року, в адміністрацію президента та ГПУ.