UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ прокоментувала обшуки у Полтавській міськраді

Обшуки проводяться у справі про привласнення і розкрадання бюджетних коштів.

Генпрокуратура проводить обшуки в держустановах та інших приміщеннях у Полтаві в рамках розслідування справи про привласнення і розкрадання бюджетних коштів, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що ГПУ проводить розслідування у кримінальному провадженні про можливе присвоєння чиновниками Полтавської міськради бюджетних коштів, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

Так, перевіряються обставини використання чиновниками Полтавської мерії держкоштів протягом 2016-2017 років, виділених на будівельні роботи, в тому числі можливе перерахування вказаних коштів на рахунки фіктивних підприємств.

На підставі постанов Печерського райсуду Києва проводяться обшуки приміщень державних установ і комерційних структур, приватного житла та автомобілів осіб, що мали відношення до розподілу і використання зазначених бюджетних коштів.

Читайте також: ГПУ проводить обшуки у запорізькому управлінні Нацполіції

У червні минулого року Генеральна прокуратура проводила обшук в приміщенні Полтавської обласної податкової у зв'язку з підозрою, що податківці "кришували" діяльність конвертаційних центрів. Як повідомив народний депутат Володимир Ар'єв, прокуратура шукала гроші, які податківці отримували за свою "допомогу" конвертцентрам.