UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ скерувала до суду справу Добкіна про розкрадання землі

Крім Добкіна, до відповідальності притягнуто заступника та керівників профільних департаментів.

Генеральна прокуратура України офіційно скерувала до суду обвинувальний акт про підозру народного депутата Михайла Добкіна і ще ряду посадових осіб Харківської області в розкраданні 75 га землі вартістю понад 240 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Відзначається, що крім Добкіна, до відповідальності притягнуто заступника та керівників профільних департаментів, а також безпосередньо вигодонабувачів земельних ділянок. Схема розкрадання землі була реалізована в 2008-2010 роках, поліція провела понад 300 допитів, 200 обшуків, 70 оглядів і призначила більше 50 експертних досліджень.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Харківської міської ради, у жовтні - грудні 2008 року вступили у попередню змову і, діючи в інтересах осіб, які нібито мали потребу в поліпшенні житлових умов, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом шахрайських дій усунули перешкоди останнім у заволодінні правом на землю, що спричинило тяжкі наслідки", - пояснили в ГПУ.

13 липня 2017 року Верховна Рада схвалила зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, а також підтримала рішення про його затримання і арешт.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою застави в 50 млн гривень. А 19 липня цей же суд наклав арешт на майно депутата. Пізніше Добкін повідомив про те, що депутат від "Оппоблока" Вадим Новинський вніс за нього 30 млн гривень, а колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков – 20 млн гривень.