UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ буде використовувати "чорну бухгалтерію" ПР для розслідування справи про узурпацію влади Януковичем

НАБУ уже передав в ГПУ частину документів.

ГПУ вивчить узурпацію влади Януковичем через "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Генеральна прокуратура України використає частину документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для розслідування справи про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем.

Як повідомило DT.UA джерело у правоохоронних органах, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідувань вже передало відділу спецрозслідувань ГПУ копії необхідних документів.

"Передано копії більшої частини документів. Попередньо, цього достатньо для роботи слідчих ГПУ", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 28 травня DT.UA повідомляло, що екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати "Партією регіонів" готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх політиків та високопосадовців.

В інтерв'ю DT.UA Трепак розповів, що матеріали "чорної бухгалтерії" ПР дають можливість проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками і їх відносини безпосередньо під час протестів на Майдані.

Він висловив думку, що представники нинішньої влади досі не розірвали зв'язків зі своїми попередниками у зв'язку з "спільністю бізнесу і політичними проектами, в яких вони брали участь, або, навіть, засновниками яких вони були".

Крім того, за його словами, вищезгадані матеріали дозволяють глибше усвідомити роль силових структур у становленні та існуванні режиму Януковича".

Повний текст інтерв'ю Оксани Денисової з колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком читайте у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".