UA / RU
Підтримати ZN.ua

Горбулін не підтримує ідею Тимошенко щодо будапештського формату переговорів

Ані США, ані Велика Британія не підуть на те, щоб повернутися до ситуації підписання Будапештського меморандуму, вважає Володимир Горбулін.

Експерт з державної безпеки Володимир Горбулін вважає, що ідея кандидата в президенти Юлії Тимошенко після виборів перейти до "будапештському формату" переговорів з підписантами Будапештського меморандуму 1994 року призведе лише до втрати союзників. Про це він заявив на презентації своєї книги "Мій шлях у задзеркаллі", пише LIGA.net.

"Сьогодні повертатися до ситуації підписання Будапештського меморандуму, на це не підуть ані США, ані Англія. Ми лише втратимо союзників у тих справах, які нам потрібно вирішувати кожного дня...", - зазначив Горбулін.

Він додав, що ставиться до Тимошенко з симпатією, але не як до майбутнього президента країни.

5 грудня 1994 року був підписаний Будапештський меморандум, згідно з яким держави-гаранти (Росія, США, Велика Британія, до яких приєдналися Франція та Китай) зобов'язувалися поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України.

Детальніше про підписання меморандуму та різне розуміння принципів міжнародного права читайте у статті Володимира Горбуліна "Військово-ядерний тупик: український варіант" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".