UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головою Вінницької ОДА призначений колишній керівник Держуправління справами – указ президента

До Сергія Борзова посаду обіймав Владислав Скальський.

Президент Володимир Зеленський призначив головою Вінницької обласної державної адміністрації екс-керівника Державного управління справами Сергія Борзова.

Відповідний указ про призначення №239/2020 опублікований на сайт Офісу президента.

У ньому йдеться: "призначити Борзова Сергія Сергійовича головою Вінницької обласної державної адміністрації".

Іншим указом №236/2020 Борзов звільнений від керівництва Державним управлінням справами. При цьому указом №235/2020 Зеленський присвоїв Борзову другий ранг державного службовця.

12 червня Кабінет міністрів погодив призначення головою Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова. Уряд також погодив звільнення з цієї посади Владислава Скальського.

До призначення на держслужбу Борзов працював директором команди Клубу веселих і кмітливих "Вінницькі перці", команди КВК "Збірна України". Також працював в ТОВ "Телевізійне творче об'єднання Олександр Масляков і Компанія.

У червні 2014 року Сергій Борзов був призначений президентом Петром Порошенком заступником глави Державного управління справами і з кінця літа 2015 року до липня 2017 року вже виконував обов'язки глави ДУС, після того як глава держуправління Сергій Березенко став нардепом і до призначення на цю посаду Івана Куцика.

У серпні 2019 року за результатами конкурсу Борзов очолив Держуправління справами.

Його дружина Ірина Борзова - депутат Ради від "Слуги народу", яка пройшла в парламент по округу у Вінницькій області".

Читайте також: У США перевіряють версію про витік COVID-19 з лабораторії в Ухані — CNN

Як повідомлялося раніше, у четвер, 18 червня Володимир Зеленський призначив Василя Володіна головою Київської обласної державної адміністрації. До цього він обіймав посаду тимчасово виконуючого обов'язки глави регіону.