UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Європарламенту закликав ЄС якомога швидше надати Україні безвізовий режим

Мартін Шульц нагадав українцям про реормах і боротьбі з корупцією.

Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц закликав лідерів країн-членів Євросоюзу якомога швидше надати Україні безвізовий режим.

"ЄС повинен прийняти візову лібералізацію з Україною якомога швидше. Це буде сильним сигналом на підтримку України і конкретним сигналом для її громадян", – заявив голова Європарламенту в четвер, 20 жовтня, під час виступу на засіданні Європейської Ради, де були присутні глави держав і урядів країн-членів ЄС.

У той же час, Шульц підкреслив, що Україна повинна виконати свою частину зобов'язань з проведення реформ і викорінення корупції, передає "Укрінформ".

Перед цим президент Європейської Ради Дональд Туск і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер запевнили Петра Порошенка, що роблять все для прискорення введення безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, питання надання Україні безвізового режиму не включене до порядку денного сесії Європейського парламенту, яка пройде 24-27 жовтня в Страсбурзі.

12 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Європейський Союз відклав розгляд питання лібералізації візового режиму з Україною у зв'язку з внутрішньою дискусією в ЄС з приводу повноважень реагування на міграційну кризу.

Раніше, 26 вересня, профільний комітет Європарламенту підтримав надання Україні безвізового режиму. Після успішного голосування по доповіді та мандату, Європарламент повинен буде затвердити склад переговорної команди, яка буде вести переговори з Єврокомісією та Європейським Радою.