UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Швеції сумнівається у твердості євроінтеграційних переконань Януковича

На думку Карла Більдта, Янукович поставив себе у дуже важку ситуацію, приймаючи до уваги і те, що економіка України сьогодні не у найкращій ситуації. При цьому глава МЗС Швеції підкреслює, що торг України при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС є недоречним.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляє, що президент України Віктор Янукович постійно вагався з приводу євроінтеграційного вибору України. Про це Більдт заявив журналістам у Вільнюсі у четвер, 28 листопада, де починається саміт Східного партнерства.

"Я ніколи не був повністю переконаний, що президент Янукович був готовий пройти повністю цей шлях", - сказав дипломат. Він зазначив, що така думка у нього склалася, виходячи з особистого досвіду спілкування з В.Януковичем.

"Я вважаю, що він поставив себе в дуже важку ситуацію, приймаючи до уваги і те, що економічна ситуація в Україні є надзвичайно важкою", - сказав Більдт.

Голова МЗС Швеції також підкреслив, що вважає недоречним торг України при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС. За його словами, УА дала б Україні можливість модернізувати економіку.

"Це не торги за мільярди. Це ніколи не було базаром. Це питання надання доступу Україні, українській економіці на найбільший об'єднаний ринок у світі. Це питання надання Україні можливості для модернізації", - сказав К.Більдт журналістам у Вільнюсі. !zn

Читайте також:

Про зрив асоціації Янукович знав ще за день до рішення Кабміну

Янукович пояснив призупинення на шляху євроінтеграції "тимчасовими труднощами"