UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Канади розповів про $ 24,7 млн для України і листа до Савченко

Ніколсон запевнив, що Оттава завжди буде другом Києва і хоче допомогати з проведенням реформ.

Міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон заявив, що його країна вимагає від Росії звільнення окупованих територій України. А також він додав, що не забуває про ув'язнену льотчицю і народного депутата Надію Савченко.

Як повідомляє "Радіо Свобода", за словами дипломата, Канада "приєднується до всього цивілізованого світу і вимагає звільнення Савченко". Ніколсон також розповів, що написав і надіслав українці листа з привітаннями з днем народження, який вона святкувала в понеділок, 11 травня.

"Я вже зустрічався з президентом Порошенком сьогодні і завтра буду зустрічатися з прем'єр-міністром, і на обох цих зустрічах я буду повторювати, що Канада залишається вірним другом і соратником України, що ми хочемо допомогти на шляху України до реформ і що ми будемо продовжувати надавати всіляку підтримку Україні", – сказав міністр закордонних справ Канади.

Він також додав, що Оттава планує виділити 30 мільйонів канадських доларів допомоги Україні. Ця сума дорівнює 24,7 мільйонів доларів США і повинна бути використана на розвиток демократії в Україні. Раніше повідомлялося, що Канада надасть Україні медичне обладнання. Так, Канада надасть 1600 тактичних медичних комплектів і мобільний польовий шпиталь.