UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Іспанії закликав використовувати подвійний підхід до відносин із Росією

За словами іспанського дипломата, частину глобальних світових проблем не вирішити без діалогу з державою-агресором.

Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс наполягає на тому, що до відносин із Росією необхідний подвійний підхід: частина дій РФ підлягає осуду, але є питання, в яких співпраця з державою-агресором потрібна.

В інтерв'ю виданню El Mundo Дастіс розповів про те, що Москва дозволяє собі неприпустимі та недружні дії, але разом із тим, із нею потрібно вирішувати глобальні проблеми.

"Потрібно бути реалістами і розуміти, що Росія необхідна для вирішення певних глобальних криз, таких як Сирія. Необхідно мати подвійний підхід, реагувати і засуджувати неприйнятні дії і разом із тим вести діалог для вирішення проблем, які хвилюють всіх нас", - підкреслив Дастіс.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства Іспанії, прикладом неприпустимих дій РФ є анексія Криму і агресія в Донбасі. Але, зазначає він, "Кремль є стратегічним партнером і предметом стратегічної стурбованості", пише Liga.net.

Раніше новообраний голова ПАРЄ Мікеле Ніколетті наполягає на продовженні діалогу з російським парламентом. Він висловив жаль у зв'язку з тим, що РФ, формально уникаючи продовження санкцій, самостійно відмовилася від участі у роботі ПАРЄ.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2017 року делегації 20 країн-членів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підписали декларацію, в якій закликали припинити спроби повернути Росію до ПАРЄ.

Своєю чергою сенатор РФ Олексій Пушков заявив про те, що російська делегація у 2018 році не повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Детальніше про ситуацію з поверненням Росії у ПАРЄ читайте в матеріалі Дмитра Кулеби "Рада Європи і "божевільний"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".