UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС ФРН пригрозив Україні санкціями, якщо влада та опозиція не домовляться

Німеччина має намір допомогти Україні знайти вихід із політичної кризи, щоб не допустити більшого застосування насильства.

Німеччина погрожує санкціями Україні, якщо влада і опозиція не знайдуть політичного рішення виходу з кризи. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.

За словами міністра, потрібно бути готовими до такого кроку, якщо ситуація в Україні не поліпшиться, а в переговорах між урядом і опозицією не буде прогресу.

"Україна - це той випадок, коли ми повинні діяти, щоб допомогти сторонам знайти політичне рішення і не допустити більшого застосування насильства. Ми цим займаємося, я цим займаюся. Сподіваюся, що в кінцевому підсумку все завершиться успішно", - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що 31 січня канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася проти введення санкцій щодо України.

Раніше голова комітету з іноземних справ Європарламенту Елмар Брок заявив, що небажання президента Віктора Януковича йти на компроміс може призвести до того, що вже наступного тижня у ЄС можуть почати готувати списки чиновників, які отримають заборону на в'їзд і заблоковані рахунки. "Ситуація вкрай непроста. Якщо президент йде на жорсткі заходи, коли опозиція намагається спільно знайти розумне рішення, це означає, що президент не хоче мирного рішення", - зазначив він. !zn

Читайте також:

Меркель назвала санкції до української влади поки передчасними

Канада ввела санкції проти українських чиновників

Адміністрація Обами готує фінансові санкції за насильство в Україні