UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Миколаївської ОДА Савченко склав повноваження на час розслідування загибелі Волошина

Заява голови Миколаївської ОДА подана Петру Порошенку та зареєстрована в адміністрації президента України.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко написав заяву про складання повноважень на період розслідування кримінальної справи про самогубство керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

"Я написав заяву з цього приводу і зареєстрував її сьогодні. Вона зареєстрована 30 березня, №3231934301", - сказав Савченко журналістам у Києві, продемонструвавши написаний від руки документ.

На питання, чи прийняв президент заяву, глава обладміністрації сказав: "Є певний документообіг. Згідно з ним, не прийняти цю заяву неможливо".

Нагадаємо, що в Миколаєві 18 березня застрелився 29-річний виконуючий обов'язки директора Миколаївського аеропорту Владислав Волошин. За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри.

У ЗМІ було оприлюднене листування Волошина та невідомого, яке вони вели наприкінці лютого. У ньому Волошин ділиться копіями доручень губернатора Миколаївської ОДА Олексія Савченка, а також копією висновків перевірки Держаудитслужби ремонтних робіт в аеропорту. З листування зрозуміло, що Волошин хотів написати заяву на звільнення, але губернатор продовжив йому контракт.

Поліція почала розслідування про доведення Волошина до самогубства.