UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава НКРЕКП Вовк розповів про рішення Порошенка звільнити його самого та весь склад комісії

За словами голови комісії, відставку всього її діючого складу вже затверджено.

Президент України Петро Порошенко вже затвердив відставку всього складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), заявив голова комісії Дмитро Вовк.

"Згідно із законом та указом Президента, відставку всього складу чинного комісії затверджено. Дві людини звільняються в листопаді додатково. Я також знаю, що мене звільнено. Це рішення вже прийнято", - цитує "Укрінформ" його заяву у ході звіту перед Верховною Радою.

За словами Вовка, комісія може стати повністю незалежним органом, якщо її фінансування буде збільшено.

"Я вважаю, що Комісія працює незалежно. Депутати прийняли правильне рішення, прийнявши цей закон (про НКРЕКП – ред.) і додали незалежності комісії в частині прийняття рішень, але досі не прийняли рішення про фінансове забезпечення", - уклав він.

Нагадаємо, 28 березня НКРЕКП ввела в дію з квітня абонентську плату за розподіл газу. В тарифи на розподіл газу закладені витрати "Укртрансгазу" на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільчих систем.

Як випливало з повідомлення, абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) складе близько 92 грн/місяць.

В свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість введення абонплати за газ для населення і затребував від Кабінету міністрів і НКРЕКП, призупинити дію відповідного рішення.

Надалі, 10 квітня НКРЕКП тимчасово скасувала своє рішення про введення абонплати за розподіл газу, аби провести додаткові консультації.

Детальніше про ситуацію навколо введення абонплати за транспортування газу для населення читайте у статті Алли Єрьоменко "Абонент поза зоною обслуговування, але в зоні інтересів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".