UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Нацполіції анонсував арешт Саакашвілі у відповідний момент

Для затримання політика без силових протистоянь співробітники Національної поліції докладуть максимум зусиль.

Для затримання Міхеіла Саакашвілі необхідно виконання ряду юридичних процедур", заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

Відповідаючи на питання журналістів, що робить поліція для затримання Саакашвілі, який не ховається і виступає на публіці, і чому такого затримання не відбулося, Князєв сказав: "На те є ряд юридичних процедур, які необхідно виконати, ми ж цивілізована держава".

"Основне завдання, яке я ставлю співробітникам Нацполіції - будь-які дії поліцейських повинні бути врівноваженими і не повинна проливатися кров громадян", - підкреслив глава відомства.

За його словами, необхідно зробити все для недопущення силових протистоянь.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, коли ж може бути затриманий Саакашвілі, голова Нацполіції сказав: "Всьому свій час".

При цьому, відповідаючи на питання, чи можливо затримання політика без силових протистоянь, Князєв сказав: "Для цього ми докладемо максимум зусиль під час виконання слідчих дій".

Генпрокурор Юрій Луценко ще у вівторок, 5 грудня, пообіцяв, що Саакашвілі буде затриманий протягом 24 годин, проте екс-президент Грузії досі залишається на волі.