UA / RU
Підтримати ZN.ua

Герман озвучила умови зустрічі Януковича з опозицією

Президент не хоче воювати. Президент хоче миру, спокою і розвитку в Україні, запевнила Ганна Герман.

Запланована на середу зустріч президента Віктора Януковича з лідерами опозиції відбудеться після того, як у столиці припиниться збройне протистояння. Про це в коментарі "Радіо Свобода" сказала народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

"Переговори відбудуться, тільки коли припиняться силові методи боротьби, коли опозиція прибере людей зі зброєю з вулиць і коли відновиться спокій в країні. Тоді треба сідати за стіл переговорів", - зазначила вона.

"Треба домовлятися. Те, що робить зараз опозиція, закликаючи і далі до збройного протистояння, - це великий злочин проти українського народу і української держави. Лідери опозиції повинні схаменутися і припинити вести людей на кровопролиття", - додала Герман.

За її словами, президент "закликав і закликає до того, щоб повернутися до мирних переговорів, щоб повернути в країну спокій і припинити кровопролиття".

"Президент говорить про це вже кілька місяців. Президент не хоче воювати. Президент хоче миру, спокою і розвитку в Україні", - сказала Герман.

Народний депутат також підтвердила зустріч представників опозиції з Януковичем у вівторок, проте подробиці не повідомила.

Нагадаємо, що про ймовірні переговорах президента і опозиції в середу раніше повідомив спікер Верховної Ради Володимир Рибак. !zn