UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек ООН вважає обстріл Маріуполя порушенням гуманітарного права

Він також засудив провокаційні заяви бойовиків про подальше захоплення території.


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун рішуче засуджує сьогоднішній ракетний обстріл міста Маріуполя, в результаті якого, як повідомляється, загинули десятки громадян і більше ста отримали поранення, повідомляє прес-служба генсека.

"Ракети, найпевніше, були запущені безрозбірливо по цивільних районах, що є порушенням міжнародного гуманітарного законодавства", - вважає він.

Генсек ООН також засудив односторонній вихід з угоди про припинення вогню лідерами бойовиків, а також "їхні провокаційні заяви про подальше захоплення території".

"Це є порушенням їхніх зобов'язань згідно з Мінськими угодами", - підкреслюється в заяві.

Генсек закликав всі зацікавлені сторони подвоїти свої зусилля, щоб відродити Мінські угоди.

"Мир України, територіальна цілісність і стабільність, які нерозривно пов'язані з більш широким регіоном, повинні бути терміново відновлені", - зазначає прес-служба Пан Гі Муна.

Читайте також: США звинуватили Росію у заохоченні бойовиків і готові посилити тиск

Сьогодні глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні у своїй заяві щодо ескалації ситуації в Україні зазначила, що обстріл бойовиками Маріуполя, який стався в суботу вранці "неминуче призведе до подальшого серйозного погіршення відносин між ЄС і Росією".

Днем раніше один з ватажків терористів Олександр Захарченко заявив, що бойовики більше не будуть вести жодних спроб переговорів з центральною владою України, і будуть наступати до кордонів Донецької області.