UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек НАТО підтвердив відмову Альянсу щодо співпраці з Москвою

Росія порушила правила і втратила довіру. НАТО не буде співпрацювати з Москвою.

Враховуючи продовження російсько-українського конфлікту, міністри закордонних справ країн НАТО вирішили й надалі продовжувати співпрацю з Москвою.

"Ми не бачимо жодних змін у російській поведінці", - пояснив цей крок генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у середу, 25 червня, в Брюсселі.

"Отже, у нас немає жодного іншого вибору, окрім не продовжувати практичну цивільну і військову кооперацію", - підкреслив він.

Північноатлантичний альянс припинив співпрацю з Москвою у квітні після анексії Криму. Як пояснив Расмуссен, продовження відносин із Росією не буде доти, поки Москва не почне дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань. "Росія порушила правила і втратила довіру", - зазначив генсек НАТО.

Окрім того, Расмуссен закликав російську владу виконати чотири вимоги. По-перше, Росія повинна вжити "рішучих заходів", щоб зупинити дестабілізацію ситуації в Україні. По-друге, Москва має створити умови для реалізації мирного плану українського президента Петра Порошенка. Окрім того, НАТО вимагає, щоб Росія припинила підтримку збройних сепаратистських угрупувань, а також закрила свої кордони, щоб перекрити потік зброї і бойовиків з російської території в Україну. !zn

Читайте також:

Клімкін: Міністри НАТО затвердили пакет "суттєвої допомоги" Україні щодо посилення обороноздатності

Міністри країн НАТО обговорюють створення фонду для України

НАТО оприлюднило докази присутності російських танків на Донбасі