UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокурор просить Раду дати згоду на арешт Клюєва

Клюєв здійснював операції з майном в особливо великих розмірах, отриманих в результаті суспільно небезпечного діяння, що передувало відмиванню доходів.

Генеральний прокурор Віктор Шокін просить Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва в рамках нового кримінального провадження щодо нього. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Ним скоєно кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження такого майна, прав на таке майно), ч. 5 ст. 369 (надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

3 червня Верховна Рада підтримала притягнення депутата Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності. У той же день Клюєв намагався вилетіти до Відня, але був затриманий представниками прикордонної служби аеропорту "Бориспіль". 4 червня Клюєв не з'явився на допит у Генеральну прокуратуру. На поточний момент народний депутат оголошений в розшук.