UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура закрила справу проти Єфремова – Шкіряк

Наглядове відомство не знайшло складу злочину.

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти колишнього глави Партії регіонів Олександра Єфремова у зв'язку з відсутністю складу злочину. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Справу проти Єфремова закрили! Прокурор Зимогляд закрив справу. Мотивація – відсутність складу злочину", – написав Шкіряк.

Він також зазначив, що "ГПУ закрила справу, суд повернув заставу. Але комент. Морок".

28 липня ГПУ відкрила кримінальну справу проти Єфремова за фактом зловживання владою.Прокуратура також висувала йому звинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і фінансуванні сепаратизму, однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

16 лютого Печерський райсуд заарештував Єфремова з альтернативою у виглядівиплати застави у 3,6 млн грн.

Колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков зробив за нього заставу і Єфремова відпустили.

20 лютого глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність розформування Печерського районного суду Києва через винесення несправедливих рішень і високий рівень корупції, зокрема, "по справі Єфремова", а в травні ГПУ звинуватила депутатів у саботажі розслідування по Єфремову: на допити не приходять ні нинішні опозиційні, ні провладні депутати. Також відмовляються приходити деякі депутати минулого скликання.