UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура викликала Попова на додатковий допит

Попову вручили повістку про підозру у перевищенні влади під час розгону силовиками Євромайдану.

З Олександром Поповим, якого президент України відсторонив від посади голови Київської міської державної адміністрації, у Генеральній прокуратурі України проводять додатковий допит, повідомили у ГПУ.

Співробітники Генпрокуратури вручили Попову повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з подіями, які відбулися у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві.

У п'ятницю, 13 грудня, Попов вже дав свідчення про свої дії у ніч на 30 листопада, а 14 грудня президент України Віктор Янукович усунув його з посади голови КМДА.

21 листопада уряд України вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Тоді ж, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Угоду не було підписано. Близько 4 години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з Майдану. Тоді повідомляли про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

1 листопада на "народне віче", організоване опозицією, вийшли сотні тисяч українців. Незважаючи на заборону суду проводити акції на Майдані незалежності, Європейській площі та біля будівель центральних органів влади, люди заполонили Майдан. У ці ж дні мітингувальники зайняли будівлі київської мерії, Будинку профспілок, встановили намети на Майдані Незалежності. !zn

Читайте також:

Сівкович на допиті у ГПУ: До мене звертається більшість опозиційних депутатів в разі проблем

Попов повідомив ГПУ, що виконував розпорядження Клюєва

Янукович усунув голову КМДА Попова та заступника секретаря РНБО Сівковича від займаних посад