UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура підозрює 17 банків у фінансуванні сепаратистів

Окрім банків у фінансуванні сепаратистів були зацікавлені фірми та корпорації.

Правоохоронні органи виявили 17 банків, які можуть бути причетні до фінансування сепаратистської діяльності. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. генпрокурора Олег Махніцький.

"Ми на сьогоднішній день вже, я не можу оприлюднити всю інформацію в інтересах слідства, але вже виявлено 17 банків, не кажучи вже про фірми, якісь корпорації, саме банків, які підозрюють у фінансуванні протиправних дій", - сказав Олег Махніцький.

Реагуючи на репліку журналістів про те, що до фінансування сепаратизму можуть бути причетні Рінат Ахметов, Юрій Іванющенко і Олександр Єфремов, голова СБУ Валентин Наливайченко сказав: "Вчора в Одесі разом з затриманням групи бойовиків, які з арматурою і зброєю знущалися над мирними громадянами, було припинено діяльність злочинного конвертаційного центру, який фінансував, на наше чітке переконання, масові заворушення 2 травня. Конкретний банк, десятки мільйонів готівки, четверо затриманих, які причетні, в тому числі і посадові особи банку, і чітке розуміння, що це один з конвертаційних центрів тих двох панів, яких давно вже Генеральна прокуратура викликала на допит, і прізвища цих двох ви вже оприлюднили. Час їм нарешті з'явитися і припинити свої незаконні операції з фінансування сепаратизму та підривної роботи проти власного народу". Хто конкретно ці двоє, причетні до діяльності конвертаційного центру, Наливайченко не уточнив. !zn