UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура перевірить на сплату податків депутатів, що задекларували готівкою понад $ 100 тисяч

ГПУ затребує від ДФС інформацію про сплат у податків депутатами Ради.

Генеральна прокуратура України має намір ініціювати перевірку сплати податків народними депутатами України, що задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою, заявив генпрокурор України Юрій Луценко 1 листопада.

"Ми будемо аналізувати декларації половини народних депутатів України, що задекларували готівку понад 100 тис доларів", – цитує "Інтерфакс-Україна" його заяву на брифінгу в Києві.

За словами Луценка, ГПУ буде звертатися до Державної фіскальної служби з вимогою надати інформацію про сплату податків, з метою перевірки легальності задекларованих коштів.

Аналізу також підлягає оподаткування задекларованих сум готівки у гривнях та інших валютах.

Читайте також: Депутати скасували підвищення своєї зарплати

Глава генпрокуратури розповів, що наступними кроками його відомства буде аналіз електронних декларацій на предмет можливого відмивання коштів, здобутих злочинним способом, а також інформація про банківські вклади депутатів та посадовців.

Раніше повідомлялося, що опівночі 30 жовтня в Україні завершився перший етап подання е-декларацій за 2015 рік для суб'єктів декларування, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

У цілому в Єдиному держреєстрі декларацій по завершенню першого етапу було зареєстровано 114 тисяч 244 документа, повідомила глава НАПК Наталія Корчак.