UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура допитає Клюєва у справі про розгін Євромайдану

Секретар РНБО висловив упевненість, що розслідування покаже "безпідставність усіх звинувачень" на його адресу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв 16 грудня відвідає Генпрокуратуру і відповість її представникам на всі їхні запитання. Про це повідомила прес-служба секретаря РНБО.

Клюєв назвав всі звинувачення на свою адресу спланованою провокацією і заявив про "масу дезінформації, яка останнім часом з'являлася у ЗМІ".

Секретар РНБО підкреслив, що всі звинувачення побудовано на "необ'єктивних домислах". "Це частина очевидної добре спланованої операції з дискредитації для досягнення конкретних політичних цілей", - наполягає Клюєв.

"Я впевнений, що об'єктивне розслідування покаже неспроможність всіх звинувачень на мою адресу", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше ZN.UA з посиланням на джерело в ГПУ повідомило подробиці допиту голови КМДА Олександра Попова, начальника київської міліції Валерія Коряка та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича з приводу розгону мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч з 30 листопада. За даними джерела, на допиті Попов повідомив, що виконував розпорядження секретаря РНБО Андрія Клюєва. Коряк заявив, що куратором операції був Сівкович. Сівкович, у свою чергу, прізвище Клюєва під час допиту жодного разу не назвав.

Пізніше ЗМІ опублікували частину протоколів допитів. Документи свідчать про те, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО.

У свою чергу, Клюєв заявив, що протоколи допитів Олександра Попова та Володимира Сівковича - фальшиві. !zn

Читайте також:

Опозиція вимагає від Януковича негайно звільнити Клюєва

Попов повідомив ГПУ, що виконував розпорядження Клюєва

Яценюк звинуватив Клюєва і Медведчука в причетності до провокацій у Києві