UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Генератор тушок" Мартиненко вирішив не вступати в "Батьківщину"

Луценко прямо назвав Мартиненка "генератором тушок". Сам Мартиненко вирішив "Батьківшину" не вступати, але в парламенті продовжить працювати у складі фракції.

Юрій Луценко вважає, що народний депутат фракції "Батьківщина" Микола Мартиненко причетний до виходу депутатів із фракції.

"Ви не знаєте це прізвище? Микола Мартиненко", - сказав Луценко журналістам у суботу, відповідаючи на питання, кого він мав на увазі, коли в своєму виступі на об'єднавчому з'їзді "Батьківщини" заявив, що партія повинна позбавитися від "генератора тушок".

"Коли є реальні зрадники, які з'являються знову і знову, і всі знають, що проблема не тільки в підкупі депутатів, але і в якості їх підбору,... - все це пов'язується з прізвищем Мартиненка... В цій ситуації, я вважаю, що його подальше перебування в опозиції ставить під сумнів всю опозицію", - пояснив він.

"Не розірвавши з генератором тушок не можна переконати людей в щирості намірів опозиції на президентських виборах", - переконаний Луценко.

При цьому політик підкреслив, що висловив керівництву партії "Батьківщина" свою позицію публічно, з трибуни з'їзду, однак йому не відомо про реакцію лідера політради "Батьківщини" Арсенія Яценюка та першого заступника партії Олександра Турчинова.

"Вибачте, але я так і сказав багато як не для члена партії. Але мені здається, що я маю на це моральне право", - сказав Луценко.

Політик порадив журналістам звернутися за подальшими коментарями до керівництва партії і самого Мартиненка. При цьому він додав, що частина відповідальності за дії Мартиненко лежить і на Яценюку. "Але мова не йде про те, хто винен, а мова йде про те, що робити", - підкреслив він.

Мартиненко був членом партії "Фронт змін", яку очолював Яценюк. Партія "Фронт змін" 14 червня 2013 року оголосила про саморозпуск для злиття з "Батьківщиною".

Мартиненко вирішив в "Батьківщину" не вступати

Народний депутат України Микола Мартиненко на даному етапі вирішив не вступати в об'єднану партію "Батьківщина".

"Я вирішив взяти паузу в цьому питанні. Я не хотів давати жодних приводів для спекуляцій навколо свого імені з боку тих, хто торпедував процес об'єднання. Вважаю, що створення потужної опозиційної партії є пріоритетним для перемоги опозиції і цьому все має бути підпорядковане ", - сказав він, коментуючи своє невходження у партію "Батьківщина".

Відповідаючи на питання про пропозицію Юрія Луценка "виключити Мартиненко як генератора тушок", Мартиненко зазначив, що Луценко має право на свою думку, але не має морального права засуджувати кого-небудь, з огляду на його політичну історію і його відповідальність за формування цілої групи тушок з "Народної самооборони" в минулому скликанні парламенту.

"У моєму політичному житті нічого не змінилося. Я й далі працюю в опозиції у складі фракції "Батьківщина", підтримую лідера фракції Арсенія Яценюка, беру участь у роботі опозиції в цілому і "Батьківщини" зокрема", - наголосив Мартиненко. !zn

Читайте також:

У "Батьківщині" впевнені, що на наступному тижні останні "тушки" покинуть опозицію

Яценюк заявив, що влада виділила 100 млн доларів на розкол "Батьківщини"

Литвин заявив, що ще чотири депутати написали заяви про вихід з "Батьківщини"

"Батьківщина" поскаржилася Тимошенко, що Яценюк хоче "підім'яти" під себе партію