UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фюле вважає, що ситуацію в Україні має бути вирішено мирним шляхом

Єврокомісар закликав учасників демонстрації уникати відкритого протистояння, а владу й опозицію негайно почати переговори.

Розбіжності між урядом і опозицією в Україні має бути вирішено мирним шляхом. Про це заявив комісар з питань розширення Європейського Союзу Штефан Фюле у своєму Twitter.

"Обидві сторони повинні розпочати негайний діалог", - написав він. Фюле засудив застосування насильства під час протестних акцій і закликав як правоохоронні органи, так і учасників демонстрації уникати відкритого протистояння.

Раніше повідомлялося про те, що Євросоюз може ввести адресні санкції проти конкретних осіб, винних у застосуванні сили в Києві.

Нагадаємо, на мітинг у центрі Києва 1 грудня зібралося понад 200 тис. осіб. Мітингувальники захопили будівлю Київської міської ради та Будинку профспілок.

Кілька тисяч осіб вирушили на вулицю Банкову до будівлі Адміністрації президента. При цьому мітингувальники намагалися бульдозером прорвати оточення міліції. Міліція застосувала сльозогінний газ, а також світлозвукові гранати.

У свою чергу мітингувальники кидали у міліціонерів пляшки і каміння. Під час спроб штурму Адміністрації президента було травмовано 15 працівників міліції.

В опозиції заявили, що учасники мирної акції протесту не штурмували Банкову і назвали те, що відбувається, провокацією влади. Незабаром "Беркут" витіснив мітингувальників з Банкової, застосувавши при цьому силу. !zn

Читайте також:

Протестувальники заблокували всі входи на територію Кабміну

ЄС може запровадити адресні санкції проти винних у брутальному розгоні Євромайдану

Опозиція закликала Євромайдан не розходитися - акція законна