UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фюле розповів про допомогу ЄС для України: або грант, або кредит

Фінансову допомогу новому "інклюзивному" уряду (було сформовано з представників усіх сторін) може бути виділено або у вигляді гранту, або кредиту. При цьому кошти буде надано незалежно від підписання Угоди про асоціацію.

Євросоюз основною умовою для надання фінансової допомоги Україні визначив проведення реформ всередині країни. А допомогти вийти з кризи повинні негайна конституційна реформа, формування нового широкого уряду та забезпечення чесних виборів у майбутньому. Про це повідомив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики добросусідства Штефан Фюле на прес-конференції в Києві у четвер, 13 лютого.

"Що стосується фінансової допомоги, тобто умов. Ці умови такі: реформи, реформи, реформи", - сказав він.

Відповідаючи на питання з приводу того, чи пов'язане надання фіндопомоги з майбутнім підписанням Угоди про асоціацію Україна-ЄС, Фюле підкреслив, що "фінансова допомога пов'язана з реформами, а не з Угодою про асоціацію".

При цьому єврокомісар уточнив, що відносини щодо створення ЗВТ між Україною та ЄС створять додаткову платформу для проведення реформ в Україні.

Що стосується нового українського уряду, за словами Фюле, ЄС готовий підтримувати "новий інклюзивний Кабінет міністрів", який буде проводити необхідні реформ всередині країни.

"Ми хочемо, щоб ця фінансова допомога стала можливою або у формі грантів, або у формі кредиту для посилення розвитку країни та зміцнення її суверенітету", - підкреслив єврокомісар. !zn

Читайте також:

ЄС готовий надати Україні економічну допомогу для проведення реформ

Мінфін РФ поки не прийняв рішення щодо другого траншу кредиту та чекає оплати за газ

США допускають виділення допомоги Україні до виборів