UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фюле помітив в Україні позитивні тенденції щодо підготовки до асоціації

Єврокомісар вважає, що за останній час у України намітився прогрес в євроінтеграційному напрямку. За його словами, чи буде підписано угоду про асоціацію, залежить тільки від країни.

Комісар Євросоюзу з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле вважає, що в Україні з'явилися позитивні тенденції в підготовці до підписання Угоди про асоціації з ЄС.

"Я бачу позитивну тенденцію: уряд розуміє важливість Угоди про асоціацію для країни і для нас", - сказав він.

Він зазначив, що підписання Угоди про асоціацію в листопаді цього року залежить від самої України. "Країні необхідно відмовитися від вибоіркової системи правосуддя, реформувати виборче законодавство і продемонструвати прогрес у реформах з адаптації до стандартів ЄС".

Окрім того, Фюле висловив думку, що українські політики теж хочуть інтеграції з ЄС, однак "не знають куди йти". Він підкреслив, що в разі підписання Угоди Україна отримає більше можливостей для співпраці з усіма сусідніми державами, включаючи Росію.

Напомнним, 28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться Саміт Східного партнерства ЄС, на якому, можливо, буде підписано Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Зазначимо, що 3 липня президент України Віктор Янукович відвідає за запрошенням Коморовського польське місто Вісла. У рамках робочої поїздки глава української держави візьме участь у роботі саміту президентів країн Вишеградської четвірки (Польщі, Словаччини, Угорщини і Чехії).

Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року у Вільнюсі. Зі свого боку, Брюссель неодноразово озвучував ряд умов, при виконанні яких документ буде підписано.

Серед них - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборчого законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Посол ЄС заявив, що поки Тимошенко у в'язниці, гарантій підписання асоціації немає

Євросоюз чекає дати виборів у Києві і у п'яти проблемних округах

Кваснєвський вважає, що Україні потрібні реформи незалежно від євроінтеграційного курсу