UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фундаментальна слабкість: Кремль порушує власні ж заяви про «часткову мобілізацію» – ISW

Російські чиновники роблять щось середнє між призовом резервістів і загальною мобілізацією і все це за недосконалими процедурами та в супроводі суперечливих заяв.

Кремль порушує заявлені ним процедури «часткової мобілізації», а його дії суперечать його ж повідомленням. Це демонструє глибинні проблеми та слабкість російського військового істеблішменту і пояснює всі військові провали Росії на фронті. Про це у своєму звіті за 29 вересня повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти ISW зауважили безліч суперечностей щодо мобілізації в РФ, які демонструють неузгодженість та розбалансованість усієї військової системи Росії. Наприклад, розпорядження Путіна перевірити недоліки мобілізації його підлеглі почали виконувати аж через три дні і при цьому ці недоліки не зникли. Також з боку представників російської влади звучали абсолютно протилежні заяви щодо того, чи можуть чоловіки, які перебувають на військовому обліку, залишати своє постійне місце проживання. І подібних прикладів ще багато.

Читайте також: Два з семи танків не доїхали до фронту: Генштаб розповів про «професійність» російських мобілізованих

«Суперечливі заяви та процедури Кремля демонструють фундаментальну природу системної слабкості російського військового істеблішменту, яка характеризує все вторгнення. Російські чиновники продовжують виконувати нібито призов резервістів як щось заплутане між призовом і оголошенням загальної мобілізації, ймовірно, видаючи суперечливі накази бюрократичним інституціям, які вже мають недоліки», – йдеться у звіті ISW.

Бюрократичні прорахунки російської мобілізації свідчать про те, що Путін знову в обхід вищого військового командування чи Міноборони РФ безпосередньо працює з командирами на місцях, які, ймовірно, вимагають підкріплення. Звідси і недотримання стандартних військових практик, наприклад, навчання мобілізованих перед відправкою на передову. 

Читайте також: РФ уже мобілізувала понад 100 тисяч людей – Генштаб

Нагадаємо, раніше ISW повідомляв, нещодавно мобілізовані російські військовослужбовці без навчання та підготовки продовжують прибувати на фронт для підсилення існуючих там підрозділів російської армії, які сильно деградували за час перебування на фронті. Це стосується навіть тих підрозділів, які раніше вважалися елітними.