UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фукс відреагував на підозру від СБУ

Він вважає, що його "діловій репутації" хочуть завдати шкоди. 

Підсанкційний олігарх Павло Фукс відреагував на те, що ОГП та СБУ сьогодні оголосили йому про підозру в масштабних фінансових махінаціях та систематичному ухиленні від сплати податків. На своєму Telegram-каналі він назва це наклепом. 

"Заява СБУ є безпідставною і пов’язана виключно із особистою економічною зацікавленістю окремих осіб в керівництві СБУ та інших структур, - йдеться в коментарі Фукса. - Подібні дії є нічим іншим, ніж наклепом та спробою завдати шкоди моїй діловій репутації з мотивів, що ніяк не пов’язані з захистом інтересів держави та національною безпекою України".

Читайте також: Rolling Stone: Олігарх Фукс перед вторгненням Росії платив людям у Харкові, щоб ті малювали свастики на стінах

Нагадаємо, у червні 2021-го президент України Володимир Зеленський підписав указ №266/2021, яким ввів в дію рішення РНБО про впровадження санкцій проти 540 компаній та 538 людей – на три роки та безстроково. Тоді до списку потрапили й олігархи Павло Фукс та Дмитро Фірташ. Економічні покарання передбачали обмеження торговельних операцій, заборону виводити гроші за межі України, анулювання певних ліцензій та дозволів, а також позбавляли права брати участь у приватизації й оренді державного майна.