UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФРН готова передати Україні танки Leopard 2 за однієї умови – Süddeutsche Zeitung

Канцлер Німеччини Шольц висловив пропозицію лідеру США Джо Байдену.

Німеччина готова ухвалити рішення про поставку Україні основних бойових танків Leopard 2, але за умови, що Сполучені Штати Америки, у свою чергу, відправлять для ЗСУ свої танки Abrams. Про це, як пише Süddeutsche Zeitung, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

У виданні зазначили, що Байден навряд чи взяв на себе якісь зобов'язання під час дискусії з Шольцом. Там також нагадали, як Берлін постійно відмовлявся діяти самостійно в питанні надання військової допомоги Києву.

За даними журналістів, Штати, ймовірно, не лише хочуть добитися дозволу від Німеччини на поставку танків Leopard 2 Україні з боку інших держав, а й бажають, щоб сама ФРН доставила кілька одиниць такої техніки для наших захисників.

Читайте також: Шольц ухилився від чіткої відповіді на питання про затягування Німеччиною рішення щодо постачання Україні танків Leopard 2

Süddeutsche Zeitung нагадав, що 20 січня також відбудеться зустріч міністрів оборони держав-партнерів України у форматі "Рамштайн", у якому візьме участь новий глава німецького Міноборони Борис Пісторіус. Раніше повідомлялося, що ФРН може ухвалити рішення щодо передачі Україні танків уже цього тижня, до початку згаданого заходу.