UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французькі акції впали у ціні на фоні підвищення рейтингу кандидатки в президенти від праворадикалів

Опитування Harris Interactive показало, що перемога Еммануеля Макрона у другому турі проти Марін Ле Пен тепер знаходиться в межах похибки.

Французькі акції впали в середньому на 1,3%, а банки Societe Generale, BNP Paribas і Credit Agricole зазнали збитків в 4-6% через ризик перемоги Марін Ле Пен на президентських виборах. Про це повідомляє Reuters.

Якщо раніше перемога нинішнього президента Еммануеля Макрона була беззаперечною, то тепер, за опитуваннями Harris Interactive, вона знаходиться у межах похибки. Натомість Марін Ле Пен має рекордну для себе підтримку 48,5% у ймовірному другому турі проти Макрона.

Схожа ситуація була під час президентських виборів у 2017 році, коли позики французького уряду різко зросли, а ринки навпаки впали через побоювання перемоги крайніх правих чи лівих сил. Інвестори, пише Reuters, вважають пані Ле Пен менш дружньою для бізнесу, аніж нинішній президент Франції.

Читайте також: Франція висилає 35 російських дипломатів

Раніше Еммануель Макрон закликав ввести новий пакет санкцій проти Росії, які стосувалися б нафти й газу, через Бучанську різанину. Він додав, що є чіткі ознаки військових злочинів, вчинених проти мирних жителів в українському місті Буча.