UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція відкидає звинувачення Росії у блокуванні України рішень «нормандської четвірки»

За словами французької сторони, ситуація в "Нормандії» не зайшла в глухий кут, як про це говорить Москва

Франція не сприймає риторику російської сторони про відповідальність України за невиконання рішень лідерів в «нормандської четвірки».

Про це заявив постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр під час віртуального засідання Ради Безпеки ООН високого рівня за формулою «Арріан» «Крим: 7 років порушень суверенітету і територіальної цілісності України», передає Укрінформ.

«Ми не сприймаємо риторику Росії, яка звинувачує Україну в тому, що ситуація зайшла в глухий кут», - підкреслив посол про нинішній стан переговорів у Нормандському форматі.

Він зазначив, що результатом переговорів у Нормандському форматі має стати повне відновлення суверенітету України в Донбасі.

Французький дипломат також згадав про негативні наслідки мілітаризації Криму та регіону Чорного моря Росією.

Крім того, він засудив політику РФ, яка порушує права людини в Криму і призвела до погіршення ситуації на півострові через вбивства, політичних висновків, зникнень людей і дискримінації за релігійною ознакою, включаючи кримських татар і україномовних людей.

Він закликав Росію допустити до Криму міжнародну місію під егідою ООН з моніторингу ситуації щодо дотримання прав людини на півострові.

Нагадаємо, під час форуму "Україна 30" Зеленський заявив, що зустріч лідерів країн нормандської четвірки з питання врегулювання ситуації в Донбасі готується, проте, якщо вона не відбудеться, він має намір провести зустрічі з лідером кожної з країн окремо.

Пізніше очільник української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук заявив про те, що зустріч лідерів країн нормандської четвірки може відбутися вже в квітні. Однак, за словами Кравчука, точно говорити про проведення саміту поки рано.