UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція готова стати гарантом безпеки для України — Politico

Там наголосили на необхідності створення відповідної міжнародної структури. 

Учора, під час відеоконференції лідерів Групи семи, французька сторона заявила про свою готовність стати гарантом безпеки для України в обмін на нашу відмову від курсу в НАТО. Про це пише видання Politico, цитуючи слова високопоставленого чиновника з Єлисейського палацу. 

"Франція готова надати Україні "достатньо надійні гарантії безпеки", які могли б запобігти новому російському вторгненню, - цитує ЗМІ слова радника президента. - Нам знадобиться міжнародна структура, щоб задовольнити ці потреби". 

Окрім Франції до Групи семи входять також США, Італія, Німеччина, Британія, Канада, Японія, Польща, Румунія, керівництво ЄС і НАТО.

Читайте також: Зеленський назвав список країн, яких Україна хоче бачити гарантами безпеки

Нагадаємо, під час інтерв'ю CNN 16 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, однак жодна країна ще не дала остаточної відповіді. Він також вважає, що в нашої держави не буде проблеми зі зброєю чи санкціями проти країни-агресора, але будуть питання щодо військової компоненти.

Нам потрібні надійні, "залізобетонні" гарантії безпеки нашої країни. Але чи є гаранти, які готові їх надати? Чого хоче Київ і хто готовий відгукнутися на його відчайдушний заклик? Про це — у статті Тетяни Силіної "Гарантії безпеки для України: ілюзія обману".