UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький політик оголосив себе "почесним консулом ДНР"

Раніше депутат відвідував окупований Донбас з порушенням українських законів.

Французький політик з департаменту Буш-дю-Рон Юбер Файяр написав у своєму профілі у Facebook, що він працює "почесним консулом Донецької народної республіки". При цьому депутат виставив кілька фотографій, де він з іншими французькими регіональними депутатами зустрічається з Наталею Поклонською, повідомляє "Європейська правда".

Крім того, раніше Файяр відвідував окупований Донбас, в'їжджаючи через Москву, що є порушенням українського законодавства.

Наголошується, що статус почесного консула може надати лише Міністерство закордонних справ країни, а французький МЗС не надавав таких повноважень Файяру.

Нагадаємо, 1 вересня минулого року в Остраві було відкрито"представництво" угруповання "ДНР", визнаного в Україні терористичною організацією.

"Почесним консулом" себе оголосила Нела Ліскова, яка виступає представником популістської антиєвропейської громадської ініціативи Národní domobrana. Заклад було зареєстровано в Чехії 13 червня як некомерційну організацію

В той же день МЗС України вручило ноту протесту посольству Чеської республіки після підтвердження інформації про відкриття в чеському місті Острава так званого "представницького центру ДНР".

7 квітня крайовий суд в Остраві прийняв рішення про закриття так званого "представницького центру ДНР" за запитом міністра закордонних справ Чехії Любомира Заоралека.