UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція не визнала російських виборів в окупованому Криму

Франція, ЄС та міжнародне співтовариство в цілому не визнають виборів на окупованій українській території, заявив речник французького МЗС.

Франція не визнала проведення і результати виборів до Державної думи РФ на території окупованого Кримського півострова, заявив офіційний представник МЗС Франції Олександр Жоржини 19 вересня.

"Франція не визнає законність організації, ні результати голосування, які відбулися в Криму 18 вересня. Наша позиція ясна і послідовна: як і ЄС, і все міжнародне співтовариство, Франція не визнає незаконною анексію Криму", - цитує "Укрінформ" його слова на брифінгу в понеділок.

Раніше в МЗС України заявили, що українська сторона рішуче засуджує організацію на окупованому Росією Кримському півострові виборів у Державну думу РФ і буде домагатися включення їх учасників та безпосередніх організаторів в санкційні списки.

Читайте також: Кадиров лідирує з 97% голосів на прямих виборах глави Чечні

Раніше повідомлялося, що за попередніми результатами, явка на вибори в Держдуму РФ в нинішньому році склала рекордно низькі 47,81%.

Тим часом, видання Financial Times пише, що населення окупованого Криму зустріло вибори до Держдуми РФ з апатією, а неявка стала поширеним явищем.