UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фракція "Слуга народу" виключила підозрюваного у хабарництві голову Харківської облради

Товмасяну повідомили про підозру в отриманні хабара.

Фракція "Слуга народу" виключила зі своїх лав голову Харківської облради Артура Товмасяна, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

"Через півтори години після того, як стало відомо, що йому оголошено про підозру, було зібрано позачергове засідання фракції і Товмасяна виключили. Рішення було прийнято одноголосно", - повідомив заступник голови Харківської ОДА, депутат облради від "Слуги народу" Роман Семенуха, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що сам Товмасян на засіданні не був присутній.

"Його самого не було. Були майже всі, за винятком двох-трьох депутатів. Товмасян подав письмову заяву про призупинення членства у фракції, але ми її не розглядали, оскільки вже прийняли рішення про виключення, - просто взяли до відома", - сказав Семенуха.

За його словами, в разі розгляду на позачерговій сесії питання про нового керівника облради, буде запропонована кандидатура Олександра Попова.

Читайте також: Директору Інституту агроекології ухвалили вирок за хабар у $500 тисяч

Як повідомлялося, раніше в четвер детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру в отриманні 1 млн 50 тис. грн неправомірної вигоди.

Раніше детективи НАБУ і прокурори САП викрили заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката в отриманні хабара в розмірі 1 млн 50 тис. грн. Андрій Малиш після обрання запобіжного заходу вніс заставу в розмірі 4,7 млн гривень і вийшов з СІЗО.